Hoppa till sidans innehåll

KOM IGÅNG MED ZOOM

08 FEB 2021 09:24
  • Skapad: 08 FEB 2021 09:24

Inför vår kursstart online så kan det vara bra att bekanta sig med Zoom. Här får ni en genomgång och instruktioner ang Zoom och hur man instalerar det.

   

För våra träffar online använder vi i Trolldansarna Zoom. Det är en vanligt använd programvara och du kan installera den i både dator, surfplatta och mobiltelefon.

Många som använt Zoom bara ett par gånger brukar säga att det är enkelt att använda, men som med allt kan sånt som är nytt och ovant kännas lite krångligt.

Vi har därför gjort en sida för dig som vill veta vad Zoom är och hur du kan vara med på möten via Zoom.

Informationen är inriktad mot dig som vill delta i ett möte via Zoom. Hur du gör för att själv hålla möte via Zoom går vi inte in på just här.

VAD ÄR ZOOM?
Zoom är en vanligt använd programvara för att kunna hålla och delta i sändningar över internet. Fördelarna med Zoom är att du kan använda det i din dator både PC och Mac, du kan även använda det i din mobil eller surfplatta om den använder Android eller iOS.

FÖRBEREDELSER
Installera Zoom Innan du kan ansluta till ett möte behöver du installera nödvändig programvara. Det gör att du kan kopplas ihop med den eller de andra som är med i mötet.

Zoom finns att ladda ner och installera för Windows, Mac, Android och iOS.

https://zoom.us/support/download Följ instruktionerna under installationen.

Anslut till ett möte När du har installerat Zoom och klickar på en möteslänk öppnas Zoom. Du behöver alltså inte installera Zoom varje gång du vill delta i ett möte eller webinar via Zoom.

TESTMÖTE
Det finns möjlighet för dig att ansluta till ett Zoom-möte utan att det är i skarpt läge. Du kan alltså ansluta i lugn och ro för att se på ett mötesrum från insidan. Där kan du prova titta runt för att se var inställningarna för ljud och webbkamera finns. Du kan även starta en chatt för att bekanta dig med det fönstret.

Tänk på att du kan bara vara inloggad på testmötet en kortare stund. Hinner du inte utforska allt du vill, klicka på länken igen och starta om mötet. Länk till att prova ett Zoom-möte: https://zoom.us/test

Skribent: Yvonne Liw Forsman
E-post: Adressen Gömd

  Kurs- och evenemangsanmälan 

 

 

  

 

 

Danslogen logo

Postadress:
Föreningen Trolldansarna - Danssport
Västra vägen 105
85751 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@trolldansarna.c...

Se all info