Hoppa till sidans innehåll

MicTeam varannan söndag!!

2018-07-02 20:26
Andreas Rosenqvist från MicTeam är instruktör i höst varannan söndag kl 12.30-17.15. Buggkurs, grundkurs i Boogie Woogie och ren tävlingsträning: Start 2 september. Tävlingsträning 12.30, Boogie Woogie 14.00, Buggkurs 15.45. Klicka på "Läs mer"
  • Uppdaterad: 2018-07-03 21:26

Andreas Rosenqvist från MicTeam är instruktör på höstens kurser och träningar på söndagar, kl 12.30-17.15. Han kommer varannan söndag med start 2 september att leda en buggkurs, en grundkurs i Boogie Woogie och en ren tävlingsträning:

Tävlingsträning, kl 12.30 Boogie Woogie, kl 14.00 Buggkurs, kl 15.45

Andreas Rosenqvist är en i MicTeam-gänget och är även student på riksidrottsuniversitetet. För att bli antagen krävs en idrott på elitnivå och för Andreas är det dans som gäller. Han tävlar även i Bugg och Boogie Woogie.

Att vara student på GIH:s riksidrottsuniversitet innebär att Andreas kan lägga ner mer tid på sina tävlingar och träningar. För att tävla och lyckas i dans på elitnivå krävs stark fysik och kondition, envishet samt att våga gå sin egen väg. Andreas tränar två gånger per dag, vilket han gör fem till sex dagar i veckan. Då blir det tyngdlyftning, löpträning och dans. Förutom att Andreas Rosenqvist är elitdansare och studerar till lärare i idrott och hälsa är han även engagerad i studentkåren.

På frågan hur han orkar svarar han:

– Jag har alltid gillat att ha mycket och göra och jag vet var mina gränser går. Allt hänger på min disciplin och att strukturera upp allt, det enda som ibland blir lidande är sömnen...

Andreas började dansa som nioåring då han och kompisen Sara anmälde sig till en buggkurs.

– Vi brukade vinna danstävlingar på diskon när vi var små och en dag såg vi ett klipp där ett par dansade bugg vilket vi tyckte såg kul ut. Så jag gick hem till mina föräldrar och hon till sina och sa att vi ville börja bugga. Och mina föräldrar tyckte att det var bara till att köra på. De har skjutsat mig över hela landet för att jag ska kunna tävla och de har alltid stöttat mig, så jag har dem att tacka för att jag är där jag är idag.

I sin framtida yrkesbana ser Andreas framför sig att han vill arbeta med specialidrott för elitaktiva, helst inom dans.

Vi önskar Andreas välkommen till Trolldansarna.

Skribent: Kersti Renander
Epost: Adressen Gömd

  Kurs- och evenemangsanmälan 

 

 

  

 

 

Danslogen logo

Postadress:
Föreningen Trolldansarna - Danssport
Västra vägen 105
85751 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info