Hoppa till sidans innehåll

Boogie Woogie grundkurs!!

2018-07-04 17:28
Boogie Woogie grundkurs på söndagar i höst.Ta tillfället att lära dig Boggie Woogie med Andreas Rosenqvist från Micteam. Kursen går varannan söndag från 2 september, kl 14.00-15.30. Klicka på "Läs mer" för mer info!
  • Uppdaterad: 2018-07-04 17:28

Boogie Woogie grundkurs på söndagar i höst

Ta tillfället att lära dig Boggie Woogie med Andreas Rosenqvist från Micteam. Kursen går varannan söndag från 2 september, kl 14.00-15.30.

En kurs för dig som inte dansat denna dans tidigare, eller har gjort ett uppehåll men vill lära dig ordentligt från grunden. Vi koncentrerar oss på grundsteg, hållning och framför allt förningsteknik och dansanthet. Kursens fokus är att lära sig föra och följa i dansens grundläggande figurer, så att paret verkligen dansar tillsammans i stället för att varje part går omkring i sina egna fördefinierade (statiskt inlärda) steg.

Om Boogie Woogie
Boogie Woogie är den av danserna som tidsmässigt följer Lindy Hop och dansas till 50-tals rock’n’roll musik. Dansstil och framförande ska spegla 50-talet. En stor skillnad från den tidens dans är dock att akrobatik inte ingår. I stället koncentrerar sig modern Boogie Woogie på att vara en förbar pardans. Grundstegen i dansen löper över sex taktslag, det vill säga en och en halv takt. De kan till exempel utföras med hjälp av två trippelsteg följt av två vanliga gåsteg.

Anmälan är öppen under flik Kurser.

Skribent: Kersti Renander
Epost: Adressen Gömd

Danslogen logo

Postadress:
Föreningen Trolldansarna - Danssport
Västra vägen 105
85751 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info